Saveti

saveti

Makrobiotički saveti se uveliko razlikuju od školskih nutricionističkih saveta. Pa i od ajurvedskih, takođe. Neka vas ne iznenadi njihova nepokolebljivost u pogledu konzumiranja belog brašna, šećera, masti i soli. Iako makrobiotika ništa ne zabranjuje, ona ove namirnice nipošto ne preporučuje..



Standardne makrobiotičke preporuke

Osnovni principi makrobiotickog zivljenja
Standardne makrobiotičke preporuke Najmanje 50% količine svakog kuvanog obroka treba da se sastoji od integralnih žitarica u zrnu, pripremljenih na različite načine. Među integralne namirnice koje vam preporučujemo spadaju: integralni pirinač, integralna pšenica, hleb od integralne pšenice, čapati od integralne pšenice, rezanci od integralne pšenice, ječam, proso, ovas, ovseni griz, kukuruz u zrnu, kukuruz na klipu, kukuruzni griz, griz od heljde, rezanci od heljde, raž, raženi hleb itd; opsirnije
Najmanje 50% količine svakog kuvanog obroka treba da se sastoji od integralnih žitarica u zrnu, pripremljenih na različite načine. Među integralne namirnice koje vam preporučujemo spadaju: integralni pirinač, integralna pšenica, hleb od integralne pšenice, čapati od integralne pšenice, rezanci od integralne pšenice, ječam, proso, ovas, ovseni griz, kukuruz u zrnu, kukuruz na klipu, kukuruzni griz, griz od heljde, rezanci od heljde, raž, raženi hleb itd; Približno 5% količine svakodnevne hrane treba da sačinjava miso supa (1-2 činijice). Ova supa ne treba da bude suviše slana. Među njenim sastojcima treba da budu različite vrste povrća, algi, mahunarki i žitarica. Često menjajte recept; Oko 20-30% svakog obroka može sadržavati povrće: 2/3 ovog povrća treba da bude pripremljeno na različite načine, kao što su pirjanje, kuvanje na pari, kuvanje u vodi i pečenje; do 1/3 uzimajte kao sirovu salatu. Izbegavajte majonez i industrijske prelive. Od 10-15% svakodnevne hrane treba da sačinjavaju kuvane mahunarke i alge. Za svakodnevnu upotrebu koristite azuki, leblebije, sočivo, crni pasulj. Ostale mahunarke su samo za povremenu upotrebu. Alge, kao što su hidžiki, kombu, vakame, nori, agar-agar… možete pripremati na različite načine. Ova jela začinite umerenom količinom tamari sosa od soje i morskom solju; Jedanput ili dvaput nedeljno možete jesti malu količinu bele ribe. Način pripremanja menjajte svake sedmice. Dva do tri puta nedeljno možete takođe jesti i neki voćni desert, s tim što ćete koristiti voće koje raste u vašem kraju. Na primer, ako živite u pojasu umerene klime izbegavajte tropsko i suptropsko voće. Nije preporučljivo uzimati voćni sok, mada po veoma toplom vremenu možete da pijete umerene količine takvog soka. Kao zakusku ili da nešto pregrizete, možete uzimati pržene semenke i pržene jezgraste plodove, blago posoljene, kao i sušeno voće i pržene mahunarke; Među napitke koji se preporučuju za svakodnevnu upotrebu spadaju banča čaj, mu čaj, čaj od maslačka, kafa i čaj od žitarica, kao i svaki drugi tradicionalni čaj koji nema aromatični miris i stimulišući efekat; Namirnice koje treba smanjiti na minimum ili izbegavati u oblasti umerene klime jesu sledeće: Meso, životinjske masnoće, životinjsko meso, mlečni proizvodi, buter; Tropsko i suptropsko voće i voćni sokovi; gazirana i veštačka pića; kafa, crni čaj i i svi aromatični stimulativni čajevi, kao što je i naš čaj od nane; Šećer, med, svi sirupi, saharin i razni veštački zaslađivači; pirinčani i ječmeni slad mogu se koristiti u veoma malim količinama da bi se neko jelo zasladilo ako je potrebno; Sve namirnice koje sadrže hemikalije: veštački obojene, tretirane zaštitnim sredstvima, prskane i sa drugim hemijskim dodacima. Sve rafinisane, glazirane žitarice, rafinisano brašno i njihovi derivati, masovno proizvedena industrijska hrana, uključujući sve konzervisane i smrznute namirnice; Ljuti začini, sve aromatične stimulativne namirnice, dodaci jelima i veštačka pića, takođe veštačko sirće; Dodatne preporuke: Ulje za kuvanje treba da bude biljno; ako želite da poboljšate svoje zdravlje, ograničite upotrebu ulja na kvalitetno susamovo i kukuruzno ulje i koristite ga u umerenim količinama; So koju koristite treba da bude nerafinisana morska so. Kao slane začine, možete koristiti tamari sos o soje i miso, pripremljene na tradicionalan način; Preporučuju se sledeći dodaci jelima: Gomasio (10-12 delova prženih susamovih semenki na jedan deo morske soli) Pržena alga kelp u prahu, pržena alga vakame u prahu Umeboši šljive Teka Tamari sos od soje (koristite ga umereno, tako da jelo bude blagog ukusa) Možete jesti redovno 2-3 puta dnevno koliko želite, pod uslovom da je navedeni odnos među pojedinim namirnicama pravilan i da hranu valjano žvaćete. Izbegavajte unošenje svake hrane na 3 sata pre spavanja. Kad ožednite možete popiti malo vode, ali bez leda. Još jedan važan savet: pravilno kuvanje je toliko važno da se svakome preporučuje da kuvanje uči na kursevima ili od iskusnih starijih prijatelja i da isproba recepte koji su dati u makrobiotičkim kuvarima. osnovni prinicip

Rečnik najvažnijih makrobiotičkih pojmova u ishrani

Osnovni principi makrobioticke ishrane
Rečnik najvažnijih makrobiotičkih pojmova u ishrani Agar-agar: biljni želatin, koji se dobija od jedne vrste alge. Koristi se za pripremanje kantena i aspika. Amasake: zaslađivač ili osvežavajući napitak, pripremljenod fermentisanog slatkog pirinča. Ame: prirodni zaslađivač od žitarica, pripremljen od pirinča, ječma ili pšenice ili od kombinacije žitarica. Često ga nazivaju pirinčani med ili jin sirup. Asurica za suši: asurica napravljena od bambusovih traka, spojenih koncem. Koristi se za pripremanje sušija ili za pokrivanje činija. Opsirinije
Agar-agar: biljni želatin, koji se dobija od jedne vrste alge. Koristi se za pripremanje kantena i aspika. Amasake: zaslađivač ili osvežavajući napitak, pripremljenod fermentisanog slatkog pirinča. Ame: prirodni zaslađivač od žitarica, pripremljen od pirinča, ječma ili pšenice ili od kombinacije žitarica. Često ga nazivaju pirinčani med ili jin sirup. Asurica za suši: asurica napravljena od bambusovih traka, spojenih koncem. Koristi se za pripremanje sušija ili za pokrivanje činija. Azuki pasulj: mali tamnocrveni pasulj, koji se uvozi iz Japana, a gaji se i u SAD. Naročito je dobar za bubrege. Banča čaj: sastoji se od peteljki i lišća banča žbunova, starih najmanje tri godine. Banča žbun uspeva u Japanu. Banča čaj pomaže boljem varenju i bogat je kalcijumom. Ne sadrži ni hemijske boje, ni kofein. Banča je odličan napitak za uzimanje posle večere. Čičak: divlja, tvrda biljka, koja raste u gotovo svim krajevima sveta. Njen dugi, tamni koren je veoma cenjen u makrobiotičkoj kuhinji zbog svojih okrepljujućih odlika. Japanski naziv ove biljke je gobo. Dajkon: duga bela rotkva. Pored toga što predstavlja ukusan prilog jelu, dajkon ima tu specifičnu odliku da odstranjuje naslage masnoće i sluzi koje su se nagomilale u našem organizmu usled ranijeg unošenja životinjske hrane. Strugani dajkon pomaže u varenju uljastih namirnica. Gluten: lepljiva supstanca, koja preostaje posle mešanja mekinja i ispiranja radi odvajanja od brašna. Koristi se za pripremanje seitana i fua. Gomasio: dodatak jelima, koji se priprema od prženih mlevenih susamovih semenki i morske soli. Đumbir: jak, ljutkast koren zlatnožute boje, koji se koristi u kuvanju i u medicinske svrhe. Hačo miso: sojina pasta, koja se priprema od soje i morske soli, a fermentira najmanje tri godine. Koristi se za pripremanje dodataka jelima, supa, začinjavanje jela od povrća itd. Hidžiki: tamnomrka alga koja, sušena, postaje crna. Jaka je i žilava. Hidžiki je poreklom iz Japana, a raste i pored američke obale države Mejn. Hokaido bundeva: obla tamnozelena ili narandžasta tikva, koja je vrlo slatka. Bere se početkom jeseni. Poreklom je iz Nove Engleske, a preneta u Japan, gde je dobila ime po ostrvu Hokaidu. Jano: kafa od žitarica, koja se priprema od pet različitih vrsta žitarica i mahunarki, isprženih i samlevenih u fini prah. Juba: sušeno sojino mleko. Kanten: želatinski desert, koji se pravi od voća i agar-agara. Kaju: žitarice koje se dugo kuvaju u otprilike pet puta većoj količini vode. Kaju je gotov kad potpuno omekša i postane nalik na krem. Kinpira: jelo od pirjanog čička ili čička i šargarepe, koje se začinjava tamarijem. Kodži: žitarice u koje je ubrizgan isti tip bakterija koji se koristi za pripremanje takvih fermentiranih namirnica i napitaka kao što su miso, tamari, amazake i sake. Kombu: široka, debela, tamnozelena alga, koja raste u dubokoj okeanskoj vodi. Koristi se za pripremanje supa, a takođe se kuva zajedno sa povrćem i čorbama i koristi za pripremanje dodataka jelima, desertima itd. Kombu daši: bistra supa, pripremljena od kombua i vode. Kome miso: pirinčani miso. Obični miso od belog pirinča, koji se priprema od belog pirinča, soje i morske soli. Kukiča: starije peteljke i lišće banča žbuna, koji raste u Japanu. Kuzu: beli skrob, koji se proizvodi od korena divlje biljke kuzu, U SAD se ova biljka naziva kudzu. Koristi se za pripremanje supa, sosova, umaka i deserta i u medicinske svrhe. Lotosov koren: koren vrste vodenog ljiljana, koji ima mrku koru, dok mu je unutrašnjost beličasta i podeljena na komore. Naročito je dobar za disajne organe. Moči: kolači ili knedle od pirinča, a pripremaju se od kuvanog, pasiranog slatkog pirinča. Morska so: so dobijena iz okeana, za razliku od kamene soli. Suši se na suncu, ili u peći za sušenje. Bogata mineralima u tragovima, a ne sadrži hemijske dodatke, šećer, ni jod. Mu čaj: čaj koji se priprema od 16 različitih vrsta trava. Veoma je jang i ima lekovitu vrednost. Mugiča: čaj pripremljen od prženog, neljuštenog ječma i vode. Mugi miso: pasta od soje, koja se priprema od ječma, soje, morske soli i vode. Nato: soja koja je skuvana i pomešana sa blagotvornim enzimima, pa ostavljena da fermentiše 24 sata na određenoj temperaturi. Nato miso: dodatak jelu miso, koji je sličan natou. Priprema se od soje, žitarica, đumbira i kombua, a fermentiše sasvim kratko vreme. Nigari: tvrda kristalizovana so, koja se dobija topljenjem ovlažene morske soli. Koristi se prilikom pripremanja tofua. Nori: tanki listovi sušene alge. Sušeni listovi su crne ili tamnopurpurne boje. Prže se nad plamenom dok ne pozelene. Koriste se za garniranje, obmotavaju oko pirinčanih kuglica, upotrebljavaju za pripremanje sušija, mogu se kuvati i sa tamarijem i koriste se kao dodatak jelu. Okara: gruba sojina pulpa, koja preostane posle pripremanja tofua. Kuva se sa povrćem. Sašimi: sirova riba, isečena na veoma tanke kriške. Seitan: pšenični gluten kuvan u vodi sa tamarijem i kombuom. Soba: rezanci koji se pripremaju od heljdinog brašna ili od kombinacije heljdinog sa brašnom od integralne pšenice ili džinendžoa. Sukijaki: jelo tipa „lonca“, koje se priprema u velikom tučanom tiganju, a sastoji se od raznih vrsta povrća, rezanaca, algi, seitana, tofua, ribe itd. Suribači: posebna posuda sa žlebovima, napravljena od glazirane keramike. Koristi se sa tučkom (koji se naziva surikodži), a služi za drobljenje i pasiranje namirnica. Suši: pirinač valjan sa povrćem, ribom ili turšijom, obmotan listom norija i isečen na kolutove. Šiitake: lekovita sušena pečurka. Tamari: naziv gušćeg sosa od soje, pripremljenog na tradicionalan, prirodni način, koji se razlikuje od industrijski pripremljenog sosa od soje sa dodatkom hemikalija, šećera itd. Za razliku od šoju sosa, koji se preporučuje kad je toplo, tamari se preporučuje kad je hladnije, jer je više jang. Teka: dodatak jelima čiji su sastojci hačo miso, susamovo ulje, čičak, lotosov koren, šargarepa i đimbirov koren. Priprema se pirjanjem na niskom plamenu nekoliko sati. Tempeh: jelo koje se priprema od soje, sirćeta, vode i posebnih bakterija, a koje fermentiše nekoliko sati. U Indoneziji i Šri Lanki je uobičajeno jelo. Može se naći u prodavnicama zdrav(ij)e hrane, kao (polu)gotov proizvod. Tempura: kriške povrća, ribe ili pogačice od žitarica, povrća, ribe, tofua itd, koje se uvaljaju u testo i prže na ulju u dubokom sudu dok ne porumene. Tofu: pogača ili sir pripremljena od soje, nigarija i vode. Umeboši: slana šljiva iz turšije. Vakame: duga, tanka zelena alga, koja se koristi za pripremanje supa, salata, jela od povrća itd.
Dodatne informacije

Detaljnije o soji


detalji o soji
Detaljnije o soji U našem asortimanu nalazi se široka ponuda proizvoda od soje. Ova mahunarka velike nutritivne i biološke vrednosti pruža zdrav i kvalitetan obrok i može se koristiti u različitim oblicima. Redovnom upotrebom u ishrani mogu se spečiti mnogi zdravstveni problemi jer je zbog visokog sadržaja hranljivih materija pravi saveznik zdravlja. Opsirnije

U našem asortimanu nalazi se široka ponuda proizvoda od soje. Ova mahunarka velike nutritivne i biološke vrednosti pruža zdrav i kvalitetan obrok i može se koristiti u različitim oblicima. Redovnom upotrebom u ishrani mogu se spečiti mnogi zdravstveni problemi jer je zbog visokog sadržaja hranljivih materija pravi saveznik zdravlja. Soja predstavlja izvrstan izvor belančevina jer sadrži sve esencijalne aminokiseline. Bogata je vitaminima, mineralima, biljnim vlaknima ali i izoflavonima, materijama koje imaju umereno estrogeno delovanje. Mnogobrojne studije su pokazale da korišćenje 25-50 g sojinih belančevina dnevno tokom četiri nedelje može pozitivno uticati na smanjenje štetnog LDL holesterola. Sojini izoflavoni genistein i dijadzein smanjuju rizik od nastanka kancera dojke i prostate, deluju zaštitno na zdravlje srca i krvnih sudova i sprečavaju gubitak koštane mase a samim tim i nastanak osteoporoze. Soja se posebno preporučuje ženama jer izoflavoni poznati još kao i fitoestrogeni ublažavaju brojne simptome vezane za menopauzu. Fermentisani sojini proizvodi (tempeh) sadrže znatne količine vitamina B 12 što je veoma značajno posebno za vegeterijance i vegane. Lako se vare jer ne sadrže kazein i laktozu. Soja i sojini proizvodi bi trebalo da budu redovan sastojak svih koji vode računa o svom zdravlju a posebno onih koji u svojoj ishrani ne koriste meso. Proizvodi su napravljeni od sirovina proverenog kvaliteta, odnosno ne sadrže genetski modifikovanu soju. Ni jedan proizvod ne sadrži holesterol i zasićene masti. Proizvodi ne sadrže konzervanse.

Značaj kvaliteta posuđa je veliki


Značaj kvaliteta posuđa je veliki
Značaj kvaliteta posuđa je veliki Pre samog početka spremanja makrobiotičke hrane, bilo bi poželjno da postepeno promenite i sam pribor za kuvanje, koji će vam omogućiti da efikasnije i na prirodniji način pripremate obroke. Pre svega trebalo bi izbegavati, lonce i ostali pribor od aluminijuma, jer se on veoma lako izgrebe, a brzo oksidiše , tako da tragovi ovog metala ostaju u hrani i ona postaje toksična. Opsirnije

Dajkon ili japanska rotkva, vrsta vrlo blagotvornog povrća, danas već i kod nas može da se nađe, na pijacama kao i u većim supermarketima i to proizvedena od strane naših zemljoradnika. Ima izgled dugačkog belog (retko krem ili crnog) zadebljalog korena, sa zelenim lišćem, dužine od oko 10, pa sve do oko 30 santimetara. Ove rotkve imaju veoma sočno i hrskavo „telo“, slatkastog i svežeg ukusa, koji je inače mnogo blaži nego kod običnih baštenskih rotkvica. Pri kupovini treba voditi računa i birati samo čvrste i nenaporane primerke, svežeg i zelenog lišća. Mogu se čuvati oko nedelju dana najviše, na nižim temperaturama ili u frižideru. Inače dajkon rotkve sadrže vrlo malo kalorija (18kcal na 100 grama), što je čak trećina potrebnog dnevnog unosa. Takođe poseduju puno vitamina C, kao i aktivne enzime koji potpomažu velikom broju operacija u organizmu, a jedna od najvažnijih je varenje. Isto tako su i veoma bogate glikozidima, što ih čini lekovitim. Vrlo su zahvalne i za uzgajanje, mogu se gajiti čak i na zagađenom zemljištu i to zahvaljujući ne apsorpciji teških metala. Mlado lišće dajkon rotkve pre svega je bogato vitaminom C, beta-karotenom, kalcijumom, ali i drugim važnim vitaminima, a pokazalo se i vrlo korisno kod dijabetičara. Takođe ima svoju ulogu i kod rastvaranja određenih vrsta kamena u žuči. Pre pripreme treba je dobro oprati i iščetkati četkicom za povrće ili je jednostavno oljuštiti kao šargarepu. Uglavnom se jede i sprema sirova, kao dodatak ili samostalno u salatama, ili pak seckana kao garnirung za mnoga druga jela. Takođe može biti i termički obrađena na razne načine, da li pečenjem na roštilju ili rerni, prženjem ili kuvanjem u čorbi, to zavisi od ukusa.

Kad solite i dosoljavate - gomašio


Kad solite i dosoljavate - gomašio
Kad solite i dosoljavate - gomašio Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morske soli. Ovim načinom pripreme, sve čestice soli se oblažu tankim slojem ulja i upravo ta kombinacija pomaže organizmu da apsorbuje so u manjim količinama. Samim tim se ni ne javlja pojačan osećaj žeđi, što znači da se ni višak vode neće vezivati za naš organizam. Opsirnije

Gomašio ili kako ga neki zovu kod nas, susamova so, pravi se od prženih susamovih semenki i morske soli. Ovim načinom pripreme, sve čestice soli se oblažu tankim slojem ulja i upravo ta kombinacija pomaže organizmu da apsorbuje so u manjim količinama. Samim tim se ni ne javlja pojačan osećaj žeđi, što znači da se ni višak vode neće vezivati za naš organizam. Susamovo seme je inače jedan od najboljih izvora kalcijuma, ali sadrži i dosta gvožđa, kao i vitamina B3 i proteina. Gomašio se koristi kao začin u pripremi jela od povrća, kao i svih vrsta žitarica. Ova so neutrališe kiselinu u krvi, samim tim ublažava zamor i nervnu isrpljenost, dok je delotvorna i kod mnogih zdravstvenih problema, kao što su nadimanje, mučnine, glavobolja, pa čak i menstrualni grčevi.

Hranljiva i lekovita miso pasta


Hranljiva i lekovita miso pasta
Hranljiva i lekovita miso pasta Miso je pasta koja se dobija dugotrajnim procesom fermentacije sojinih zrna, ječma, soli, pirinča, a katkad i pšenice. Osim za kuvanje, miso se koristi i kao lek, zbog svojih specifičnih lekovitih svojstava, pre svega u cilju poboljšanja rada probavnog sistema. Opsirnije

Miso je pasta koja se dobija dugotrajnim procesom fermentacije sojinih zrna, ječma, soli, pirinča, a katkad i pšenice. Osim za kuvanje, miso se koristi i kao lek, zbog svojih specifičnih lekovitih svojstava, pre svega u cilju poboljšanja rada probavnog sistema. Kako nastaje miso? Procesom fermentacije, dolazi do potpnog razgrađivanja sojinih zrna i žitarica na hranljive sastojke, koji se kasnije veoma lako vare. Miso sadrži visok procenat bakterija Lactobacillus, kao i enzima koji pomažu varenju i probavi. Takođe, miso pasta je veoma bogata ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima, proteinima, esencijalnim uljima i aminokiselinama (ima ih čak 18). Miso se može koristiti kao dodataksvim jelima, sosovima, varivima i testeninama, kao i namazima, a zbog izuzetno dobro izbalansiranih hranljivih sastojaka preporučuje se i za svakodnevnu ishranu. U Japanu se proizvodi na stotine vrsta misoa, sa različitim bojama i ukusima, dok je kod nas, zreli miso obično tamnije boje, jakog ukusa, bez potrebe dodavanja bilo čega. Vrste misoa Najpoznatije vrste misoa su: kome miso, hačo miso, mugi miso. Kome miso – sadrži pored soje i pirinač. Mugi miso - pravi se od ječma i brže se fermentiše od soja misoa. Hačo miso - se priprema samo od sojinog zrna, i procentualno je najbogatiji belančevinama. Lekovitost misoa Miso sadrži enzime koji pospešuju i pomažu varenju, dok je veoma bogat mineralima, što dodatno utiče na uravnotežavanje metabolizma. Takođe, on hrani kožu, krv, ubrzava građenje tkiva i ćelija kože, čime doprinosi i lepoti. Zbog linolinske kiseline i lecitina, koji rastvara holesterol, sprečava posledice kardiovaskularnih oboljenja, arterioskleroze, kao i visokog krvnog pritiska. Miso jača imuni sistem, ublažava efekte pušenja i alkohola, a utiče i na ublažavanje posledica svih radioaktivnih zračenja. Recept za miso supu: Sastojci: 1 šolja tanko iseckanog crnog luka, 4 šolje vode,1,25 do 1,5 supenih kašika misa, vakame alga (oko 7.5 cm), đumbir, naseckani peršun (i drugo povrće u skladu sa makrobiotičkim principima). Priprema: Prvo natopite vakame algu u hladnu vodu, i ostavite tako od 3 do 5 minuta, nakon čega ćete je iseckati na komadiće, dužine oko 1,5 cm. Nakon toga stavite vakame algu i luk u lonac i dodajte vodu. Zagrevajte dok voda ne provri, nakon čega smanjite vatru, i kuvajte oko 10-20 minuta, ili dok sastojci ne omekšaju. Miso sipajte u činiju ili suribači, sipajte četvrtinu šolje miso supe i mešajte dok se miso kompletno ne razmuti. Posle toga, samo dodajte razmućeni miso u supu, i kuvajte na sasvim laganoj vatri još 3 do 5 minuta. Miso supu možete i ukrasiti mladim lukom, peršunom, đumbirom... Takođe, možete dodati i dajkon, kao i tofu sir, mladi luk, celer, proso, kuvani integralni pirinač, susam..itd. Miso pastu možete dodati i u običnu supu, kao prirodni začin i sredstvo za soljenje i tako je učiniti znatno zdravijom. Prijatno!

O nama

ZDRAVA -HRANA maloprodaja i BIOMONDE veleprodaja se bavi uvozom, izvozom i distribucijom zdrave hrane u Crnoj Gori i regionu.

opsirnije
ZDRAVA -HRANA maloprodaja i BIOMONDE veleprodaja se bavi uvozom, izvozom i distribucijom zdrave hrane u Crnoj Gori i regionu. Maloprodaja ZDRAVA HRANA je osnovana 2008 u Baru sa namjerom da odgovori na potrebe kupaca kako i gdje se zdravo hraniti u Crnoj Gori. Veliki uspjeh i potraznja nase ponude nam omogucava otvaranje i drugog maloprodajnog objekta kao i konkretizaciju nase saradnje sa firmom Makrobiotic Beograd ciji smo zastupnici za Crnu Goru. U nasoj ponudi imamo oko 1000 makrobiotickih, vegetarijanskih, organskih, integralnih proizvoda, nutritivno obezvrijedjene namirnice, bez aditiva i konzervansa. Nas trud i profesionalizam za cilj imaju edukaciju i informisanje kako nasih kupaca tako i sire javnosti na znacaju zdrave ishrane, odnosa prema prirodi, zdravlju i ekoloskoj svijesti. Nase ljubabazno i strucno osoblje sa zadovoljstvom ce odgovoriti na sva vasa pitanja i ponuditi vam strucne savjete o upotrebi nasih proizvoda. Sa radoscu cemo podjeliti sa vama nase provjerene recepte za slana jela i kolace. Veleprodaja BIOMONDE u Baru je kontinuitet naseg angazovanja za sto bolju i efikasniju distribuciju nasih bio proizvoda na cijeloj teritoriji Crne Gore. Saradjujemo sa velikim brojem bio prodavnica i nase proizvode mozete pronaci u Baru direktno u nasim radnjama (Bulvar revolucije i u ulici Jovana Stojanovica) kao i kod nasih poslovnih partnera u Podgorici, Budvi, Herceg Novom, Kotoru i Niksicu. Pravilna i zdrava ishrana utice na covjekovo zdravlje, fizicki i duhovni razvoj, efikasnost, raspolozenje i dugorocniji zivot. Nadamo se da cemo sa nasom ponudom, savjetima strucnom i ljubaznom uslugom,odgovoriti na vasa pitanja i omoguciti da pronadjete proizvode koje odgovaraju vasim potrebama. Svim kupcima i poslovnim partnerima zelimo iskrenu Dobrodoslicu ZDRAVA-HRANA maloprodaja BIOMONDE veleprodaja

Kontakt podaci

Bar, Bulevar revolucije C6
Telefon: +382 67 610-058
E-mail: biomondebar@gmail.ocm